3 Dagen op Curacao!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Kelly Kortekaas - WaarBenJij.nu 3 Dagen op Curacao!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Kelly Kortekaas - WaarBenJij.nu

3 Dagen op Curacao!!!

Blijf op de hoogte en volg Kelly

21 Oktober 2006 | Nederland, Amsterdam

BON BINI Dushi's,

Nu dan eindelijk mijn eerste berichtje over mijn belevenissen hier op Curacao! En ik kan nu al niet anders zeggen dan dat ik hier een TOP TIJD ga beleven!

Woensdag 18 Oktober

De dag van vertrek! De avond van te voren de wekker om half 7 gezet zodat ik nog genoeg tijd zou hebben voor de laaste dingen, maar natuurlijk was ik al veel eerder wakker dan de wekker..... zenuwen? haha ik denk het wel....

De laatste dingen inpakken - lekker douchen - nog wat eten en dan naar Schiphol! Op Schiphol kan je bij KLM heel makkelijk zelf inchecken en hoef je alleen nog maar je bagage bij de balie in te leveren! Na het inchecken ben ik met pa en ma nog even wat gaan eten en drinken in een bistro op Schiphol in de vertrekhal. Hierna ben ik door de douane gegaan, op dat moment besef je nog niet dat je alleen bent.

Dat komt namelijk pas als je in het vliegtuig het pakketje mag open maken met een tekst, die je aan het denken zet, heel mooi geschreven, je krijgt meteen het idee, het idee dat je echt alles achter laat en ja dan moet je toch even slikken en een traantje wegvegen!

Op naar een reis van 9 uur in een vliegtuig!!! en ik kan je vertellen het vloog voorbij voordat ik het wist stond ik al op Curacao!

Op het vliegveld werden we ( Anneloes, Frank en Ik) heel goed opgevangen door een man van wereldstage! Op het kantoor van Wereldstage was Maike mijn gastvrouw (tevens mijn huisbaas) zij bracht me dan ook naar mijn kamer!

Daar stond een heel welkomscomite klaar, want iedereen was natuurlijk reuze benieuwd wie er 'nieuw' was! Iedereen wilde ook gelijk alles van je weten en dat was wel heel leuk! Ik heb een huisje met twee mannen haha! Ze zijn echt heel aardig en we zijn dan gelijk de eerste avond gaan uit eten op het Wilhelminaplein (jaja die heb je hier ook!).....

Daarna zijn we gestart met het bekijken van de DVD-box van prisson break (ofsoziets) hahah de meiden van de handbal hadden t er altijd al over.... maar wat is die serie toch LEUK! Toch ben ik deze avond vroeg gaan slapen zo rond half 11 plaatselijke tijd...

DAG 2 donderdag 19 oktober

Half 5 al wakker en niet meer kunnen slapen (jetlag) oeh..... heel vervelend!!! Ik had om 9 uur namelijk pas een afspraak op Wereldstage! Gelukkig werd 1 van mijn huisgenoten ook vroeg wakker, hij moet altijd al vroeg stage lopen en hij heeft me een deel van de Punda laten zien. De Punda is het gedeelte van Willemstad vol winkeltjes, studentenhuizen en uitgaansgelegenheden. Om negen uur ben ik toen naar Wereldstage gegaan hier hebben we nog veel over het eiland gehoord! Erg leuk al de informatie! ... Ook heb ik toen een afspraak gemaakt met me stagebedrijf en ik mocht gelijk om 11 uur al langskomen! Erg spannend natuurlijk maar ook erg leuk! Ze spreken alleen maar Engels en Spaans in het bedrijf ,, dat is wel echt heel goed voor mijn talenkennis! We hebben afgesproken dat ik Zaterdag om 13.00 uur ga beginnen! Ik kan niet wachten! Na mijn gesprek ben ik met Anneloes en Frank gaan winkelen en heb ik ook nog een nieuwe sim-kaart voor mijn telefoon gekocht. Ook hebben we Frank zijn autootje opgehaald!! Handy want Anneloes en ik mogen er ook in rijden! Hahah jammer dat je hier alleen niet echt verkeersregels heb, maar aangezien de relaxte mensen krijg je meestal voorrang!

Het winkelen was heel leuk dus hadden we besloten om met zn drieen te gaan koken! haha lekker hoor mislukte spagetti! ;) ....want wat bleek hadden we een blik gekocht, niet met tomatensaus maar met gehakballe,, dus droge spagetti met gehakballe.... hahaha

's avonds zijn we uitgeweest naar de nachtwacht want daar is elke donderdag HAppy hour Helemaal Goud natuurlijk! Na de nachtwacht nog doorgegaan naar een discotheekje, Cinco! Het uitgaan in Curacao duurt tot niet zo laat als in Nederland, omdat er zoveel Nederlandse studenten zijn, die daarna die dag weer vroeg fris en fruitig mogen beginnen!

Dag 3 20 oktober

Proberen om uit te slapen, maar dat wil nog steeds niet lukken, het is erg warm en heeel erg veel herrie op straat, al gaat er geen autoalarm af, dan hoor je wel weer iemand iets gillen naar elkaar ( je moet nagaan dat de mensen hier echt buitenmensen zijn! ook snachts) Dus ik was lekker vroeg wakker en ben toen een rondje door de stad gaan lopen! Leuk hoor al die marktjes! Daarna ben ik met Frank en Anneloes naar Centrum gereden! Dat is echt een mega supermarkt vlakbij Santa Rosa! En dan bedoel ik ook echt dat ze alleen al 50 verschillende soorten Ketchup hebben! hahah echt hoor je kijkt je ogen uit! en het is dan dus ook niet gek dat we alleen al 2 uur in die Supermarkt hebben doorgebracht! Wel fijn is dat ze daar gewoon Albert Heijn artikelen hebben, dus ik eet vanaf nu niets geks meer!

Na de supermarkt zijn we naar Mambo Beach doorgereden ... ( dat is een soort Starbeach alleen dan op Curacao).... Natuurlijk wisten we niet waar we precies moesten zijn en liepen we zo het Lions Drive Hotel binnen, en ja hoor daar is Claudia aan het werk! echt heel leuk om haar hier te zien, we hebben even lekker gekletst! Daarna zijn we lekker op het strandje gaan liggen!

's avonds weer lekker uit eten geweest en ja hoor daar waren ze dan op weg naar ons restaurant DE KAKKERLAKKEN!!!! waaaaah hahah maargoed dat zijn echt niet de enige beestjes die ik deze paar dagen gezien heb, salamanders, grote spinnnen met haren echt je kan t zo gek niet bedenken!!!

We zijn toen lekker op het Wilhelminaplein in een ander tentje gaan eten en we hebben echt heerlijk gegeten! Daarna nog even uitgeweest naar Tutu Tango maar dat had ik na een half uurtje ook wel gezien! De Tutu is een discotheek wat op een binnenplaats tussen allemaal huizen is gebouwd hahah!!! Toen ik thuis kwam waren me huisgenoten er ook, we hebben nog even gepraat en zijn toen lekker gaan slapen!

Dag 4

Yes vandaag voor het eerst tot 9 uur geslapen! Ondanks de warmte en het gegil, telkens weer in slaap gevallen!

Vanmiddag voor het eerst naar me stage ik ben reuze benieuwd en zal jullie zeker nog verder op de hoogte houden! Tot de volgende keer!!!

Nog een paar puntjes van deze dagen:
- Toch om mee te beginnen : KAKKERLAKKEN !!
- haha de mensen hadden hier beter geen asfalt op de weg kunnen storten, want dan had je niet zoveel hobbels en kuilen gehad als die je nu hebt
- de mensen zijn zo relax ze kennen hier geen drukte of haast en al helemaal geen stress. Ze kijken je dan ook raar aan als je met 5 kilometer per uur voorbij komt lopen in plaats van 2 of 3!

(fotoos en verhalen komen zo snel mogelijk, maar internet is hier erg traag)

• 21 Oktober 2006 - 07:03

Neel:

nou kelly helemaal top voor je de eerste indruk leuk je verslag
    lieve groetjes henk en neel

• 21 Oktober 2006 - 09:47

Lau:

Hey kellebel! Heb je echt gewacht met je pakketje tot in vliegtuig?! Haha goedzo! (en waren het kralen of m&ms;)) Super dat je er nu bent, en kijk al naar je belevenissen uit en niet te vergeten de foto's (Met antillianen uiteraard:p)
    Hele dikke kus!

• 21 Oktober 2006 - 11:50

Lem:

ha kel ; fijn dat alles goed is gegaan , en hoop dat je een toptijd beleeft. grt lem

• 21 Oktober 2006 - 13:44

Amber:

Hey Kell,
    Leuk om je 1e verslag te lezen! Goed dat je het nu al zo naar je zin heb! We missen je wel al hoor ;)!
    Ben benieuwd naar de foto's!

xxxxxxxxx

• 21 Oktober 2006 - 14:51

Sebby:

lieve kella!
    gelukkig dat je het zo naar je zin heb!!
    en ik zie dat je nu Eindelyk Prison break is heb gekeken;)
    jij vlucht dus als je terugben ook op donderdag om kwart over 9 naar huis;)! GOUDD!!:D

t klinkt super..veel plzier!dikkekus

• 21 Oktober 2006 - 15:23

Melissa:

Heej Kel!!

Echt helemaal top dat je het zo naar je zin hebt!

Ook heel erg gaaf om alle belevenissen zo mee te kunnen lezen!

Ben benieuwd hoe je eerste dag was..

succes :)

Melissa

• 22 Oktober 2006 - 00:42

Leon:

Heee Kelly.

Zo te zien vermaak je je tot nu toe al goed :). Hoop dat je stage ook beetje goed te doen is. Heel veel plezier daarzo :)

Groeten Leon!

• 22 Oktober 2006 - 01:25

Denise:

helemaal leuk kel :D:D !!! ik wacht met smart al naar je volgende verslagen en foto's

kussj

• 22 Oktober 2006 - 08:31

Pa En Ma:

leuk om zo je belevenissen te volgen we hopen dat je een leuke tijd hebt daar,heel veel liefs tot gauw? groetjes pa en ma

• 22 Oktober 2006 - 09:21

MoKnaap:

Kellaa!
    Super leuk joh!
    Haha..Prisonbreak,Eindelijk ook verslaafd:D!
    SUcces met de kakkerlakken,harige spinnen,stage en natuurlijk met Hella worden:D!
    Heeeej HOiiiii
    Xxx MoK!

• 22 Oktober 2006 - 10:06

Nathalie:

Kella!
    Gaaf verhaaltje joh, ben benieuwd hoe je eerste werkdag is bevallen. Veel plezier nog daar en wij gaan over een week de 1e overwinning voor je bhealen tegen ODis :P xx Naat

• 22 Oktober 2006 - 11:44

Floor En Janny:

Wat ontzettend leuk om te lezen wat je allemaal al meegemaakt heb Kelly. Je kan echt merken dat je het geweldig heeft daar. Je verteld het ook zo gezellig .Wij hopen dat het steeds leuker gaat worden .Een heerlijke en mooie tijd nog toegewenst .Veel liefs Floor en Janny KUS

• 22 Oktober 2006 - 17:07

Danielle:

Heyy Kell!!

Wauw, Nicee verhaaltje!! Ben ook wel benieuwd naar de picc's! Lijkt me super mooi, alleen die insecten en beestjes.. Oh ik zou helemaal gek worden!! Krijg al de rillingen als ik het lees!

Op de handbal hebben ze het idd over Prison Break.. En ik heb het wel 1 x 5 min gezien, maar denk dat ik nu toch er eens voor moet gaan zitten! Haha..

Have fun in the sunn!!
    Kuss Daanaa!

• 22 Oktober 2006 - 18:24

Lin,cicil,chabel:

Hey kelly echt top dat je zo naar je zin heb.. groetjes uit maassluis xxx

• 23 Oktober 2006 - 08:22

Tyra:

we denken aan je heel fijn dat je het leuk vind daar gauw tot ziens of horens
    tyra en omi neeltje

• 23 Oktober 2006 - 09:15

Ash..:

Heej Meis..
    Nou zo te horen ga je ons helemaal niet missen haha;) Echt super dat je het zo naar je zin hebt! Had ook niet anders van je verwacht..! Kan alleen niet geloven dat je zolang hebt gewacht met het pakketje;) Have Fun! Liefs Ash

• 23 Oktober 2006 - 10:21

Oma Merks En Karen:

we hebben je verslag gelezen, leuk dat je het naar je zin hebt. geniet van je stage tijd en de beesten boel eng hoor!!
    prisson break is verslavend hoor geloof ons maar.

groetjes van oma merks, karen, sidney en charmayne.

• 23 Oktober 2006 - 11:23

Liset:

hey Kel!!!
    echt leuk om zo je belevenissen te volgen!! ziet er leuk uit allemaal... heb gister ook al wat van je ouders gehoord over hoe het was.. ze zijn me verjaardag zeker niet vergeten, ze waren zelfs een week te vroeg!!! hahahah... maar volgende week komen ze weer!!;)
    kuzz liset

• 23 Oktober 2006 - 18:58

Corine:

Heej kelly!
    Leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Ik blijf je verhalen volgen, nog Veel plezier!Kusje Corine!

• 23 Oktober 2006 - 19:40

Leen Bruinen:

hoi Kelly leuk wat van je te lezen nog een fijne tijd toegewenst

• 24 Oktober 2006 - 15:31

Siemm:

Kelll!! makkerr.. hebbie het naar je zin joh :D super .. het klinkt goed.. vooral dat uitgaan lijkt me wel gaaf.. ik hou je in de gaten hoor :D doei doei!! xxx

• 24 Oktober 2006 - 17:18

LEM:

HE KEL GAVE FOTOS EN LEKKERE TEMPRATUUR , DENK DAT IK MORGE MAAR LANGS KOMT . GRT LEM

• 24 Oktober 2006 - 20:47

Ash..:

Nice foto's kel! Mis alleen die antilianen ;) Liefs..!!