Van sneeuwstormen naar zweten op een gletsjer - Reisverslag uit Taupo, Nieuw Zeeland van Kelly Kortekaas - WaarBenJij.nu Van sneeuwstormen naar zweten op een gletsjer - Reisverslag uit Taupo, Nieuw Zeeland van Kelly Kortekaas - WaarBenJij.nu

Van sneeuwstormen naar zweten op een gletsjer

Door: Kelly

Blijf op de hoogte en volg Kelly

12 Juli 2008 | Nieuw Zeeland, Taupo

Voor twee weken backpacken op het Zuidereiland… Gelukkig al enigzins geoefend in Griekenland en daarom vol goede moed vrijdagmorgen de auto ingeladen en vroeg te weg op.! Zo zijn Eelke, Kathi en Ik de eerste dag op weg gegaan van Taupo richting Wellington… met de Ferry naar Picton en door naar Kaikoura… omdat we tijdens onze vakantie zo ontzettend veel gezien en gedaan hebben geef ik jullie een korte samenvatting van t alles; maar check vooral de vele toffe fotootjes …

De tweede dag hebben we vanuit een minivliegtuigje Walvissen gespot voor de kust van Kaikoura. Daarna doorgereden naar Christchurch waar we lekker naar de film gegaan zijn; uiteraard Sex & the City… Heerlijk een echte vrouwen film! Van Christchurch door naar Dunedin om ‘s morgens om half 7 in de kroeg de EK finale te kijken! (uiteraard met een biertje) Vanuit de kroeg richting Otago Pininsula om Pinguins, Albatrossen en Zeehonden te zien. De rit vanuit hier naar Invercargill was ontzettend Mooi! Gave uitzichten, delen regenwoud en watervallen!

Mijn Highlight; de rit tussen Te Anau en Millford Sound - ontzettend mooie natuur - oftewel welcome To Middle Earth! Met onderweg een tunnel die in 50 jaar gebouwd is - die NOOITNOOITNOOIT goedgekeurd zou zijn door de ANWB. Ongelovelijk … ontzettend lang over gedaan (het bouwen) met als uitkomst nog steeds prutswerk!( Geloof mij; je hoeft echt geen architect te zijn; het is echt niet goed als er hobbels in een tunnel zijn en al helemaal niet als het binnen regent!)

Dan de Milford Sound zelf - ontzettend mooie fjorden, de rust, en een ontzettend eng hostel in de middle of ECHT helemaal NiX - Was voornamelijk ontzettend eng omdat we deze dag al aangevallen waren door Kea’s - Nieuw Zeelandse vogelsoort (die serieus auto’s ripen) en omdat de weg ‘s nachts telkens afgesloten is. Ik moet ook wel zeggen dat we ontzettend geluk hadden - Toen we weg waren is de weg namelijk voor 4 dagen dicht geweest - en ik moet er niet aan denken om daar vastgezeten te hebben…. (geen eten, electriciteit, etc.)

Queenstown (oftewel westland; heb je hier dus ook) Gesnowboard, Wezen Bowlen en daarna de dag een vette sneewstorm; sneewkettingen gekocht om de stad uit te komen… wat een drama .. oftwel nieuw avontuur .. vastzitten in een sneeuwstorm…. Dan richting Franz Josef voor Gletsjer lopen... Onzettend lekker weer en erg vermoeiend.... Maar zeker de moeite waard… Ik heb me lekker voor een dag als een padvinder kunnen gedragen en het was echt super! Ook ontzettend leuke fotootjes….

Onderweg uiteraad ook nog een aantal wineries bekeken; Seresin en Pegasus Bay. Vooral Seresin was erg bijzonder … het is een biologische wijngaard … en ook bij Elzenduin hebben we wijnen van hen….

Al met al .. de korte tijd die we hadden… ontzettend goed benut.... Een ontzettend gave vakantie ….. en 4500 kilometer verder… weer Back To Business in Taupo!

Liefs Kelly

• 12 Juli 2008 - 09:10

Bian A:

KELL!! Woow zeg, fakking hell. Het ziet er echt onwijs mooi uit. Echt fantastisch!
    xxxx

• 12 Juli 2008 - 14:13

Fia Luiten:

Hoi Kelly, wat een indrukwekkende foto's en wat maak je heerlijk veelmee. Spanning, avontuur, genieten, kortom: het leven is zo slecht nog niet. Groetjes vanuit Honselersdijk waar het een stuk minder avontuurlijk is! Fia

• 12 Juli 2008 - 16:52

Sanas:

Kellllll....
    Heeeerlijke foto's en wat een verschil in het soort land waar jij bent!!!! Damn!!! Geniet er van!!!
    Kussss

• 13 Juli 2008 - 19:06

Mok:

Kellll!
    Wat gaaf! En die fotos ook joh! echt super! Have fun! x kuss

• 14 Juli 2008 - 18:29

Marlene:

wat leuk om dit allemaal te lezen en te zien. volgens mij zit het daar wel top daar in zeeland.
    hoop dat je hetzelf ook top vind. robin is gediplomeerd beveiliger, en is geslaagd voor autotherie, christiaan mag een tractor gaan besturen ook op de weg want die heeft zijn rijbewijs gehaald. Kelly nog een hele fijne tijd daar en ga even nog je verhalen en foto's lezen bekijken xxx marlene

• 14 Juli 2008 - 19:33

Pa En Ma:

ha meissie leuke verhalen en mooie foto's je maakt heel veel mee zo
    rare vogels (nog even opgezocht) gletsjers en mooie natuur. neem het ervan want al bijna halverwege !!!!!! we denken veel aan je dikke kus, Pa, Ma, Dave en Jordy, die morgen z'n eindshow voor ons doet

• 23 Juli 2008 - 12:42

Simone:

kell!! wat super mooi !! die foto´s ooK! echt van het ene uiterste naar het andere uiterste! Geniet er van! kus

• 06 Augustus 2008 - 08:43

HENK&NEEL:

nou nou die tunnel zeg ,,dood eng,,
    ging je er terug weer doorheen????
    weer schitterende foto,s kelly,liefs HENKENNEEL

• 14 Augustus 2008 - 13:08

Chantal:

Sehr schone foto's schat!!
    Jeetje, echt bizar eigenlijk!
    HIHI, misschien moet je dan de ANWB maar eens langs sturen ofzo?!
    Misschien kun je ook nog lid worden van de scouting als je terug komt?!!
    Tot snel!!
    xxxxxxxxx