Footy - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Kelly Kortekaas - WaarBenJij.nu Footy - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Kelly Kortekaas - WaarBenJij.nu

Footy

Door: Kelly

Blijf op de hoogte en volg Kelly

27 September 2010 | Australië, Melbourne

Een kort berichtje van mij…. Van de week weer van alles meegemaakt…. Brandalarm in het gebouw waar we wonen, AFL Grand Final en Strandweer! Maar om maar het bij het begin te beginnen…. Dinsdagavond zit ik lekker met mams op Skype .. gaat het brandalarm opeens af! Ik natuurlijk meteen ophangen; creditcard en paspoort pakken .. en natuurlijk zo snel mogelijk naar buiten! Beneden aangekomen staan we er als enige ( Leonie gelukkig met dr lieveling-schoenen) ….. met heel veel brandweermannen en brandweerauto’s.. Maargoed uiteindelijk niks aan de hand;… Onze Aziatische buren konden niet koken en hadden alles aangebrand! Wij weer 11 verdiepingen omhoog lopen….. en dat valt tegen ;)

Vervolgens stond heel de week in het teken van de AFL Grand Final. AFL is Australian Football oftewel Footy… Eigelijk een soort combinatie tussen voetbal en rugby. Heel de personeelskantine vol met posters van ieder zijn favoriete team… je hoort overal kreten.. en de shirtjes van de teams zijn niet meer aan te slepen! Op vrijdagmiddag een speciale optocht door de hele stad.. (jaja heel Melbourne afgesloten…. En rukt erop uit om zijn of haar held tussen de menigte massa door te mogen bewonderen. Even tussendoor de twee teams in de finale zijn Collingwood (De Hooligans) en St Kilda (De Surfdudes). Je begrijpt wij zijn uiteraard voor St. Kilda…. Uiteraard gedoogd.. want ik wil natuurlijk geen ruzie met een Hooligan!

Wij zaterdag naar Federation Square om de wedstrijd te kijken…. Biertjes gehaald om mee te nemen (wij dachten dit wordt net zoiets als het Museumplein met de WK finale… 1) Ja het was druk 2) Ja het was heeeeel druk…. MAAR 3) Je mocht niet drinken…… anders heb je gewoon een 500 dollar boete … Je begrijpt… de stemming was dus toch heeeel anders dan het hele Amsterdam gebeuren…… Om maar even tot een punt te komen; Het eindigde in gelijkspel…. 1) Je zou zeggen dat ze een verlenging hebben …. Hebben ze niet…… 2) dan zou je denken strafschoppen….. hebben ze ook niet … Ja er wordt aankomende zaterdag gewoon een nieuwe wedstrijd gespeeld….:) Dus het hele verhaal begint deze week weer opnieuw!

Zondag dan eindelijk mooi weer! 21 graden en felle zon! Geweldig! Dus richting het strand…. Op naar een terrasje om deze eerste zonnestralen met een wijntje te vieren! Daar kwamen oesters, tonijntartaar en wagyu-beef bij… maar we namen het er even van!!! Verdiend…….. ;)

Liefs Kel

• 27 September 2010 - 12:56

Ash..:

Haai!

Je maakt weer van alles mee;) leuk om te lezen.. geniet van het weer meid! :d Liefs!

• 27 September 2010 - 12:56

Anouk:

Hee Kel!

Leuk zeg, om te lezen wat jullie allemaal meemaken. En brandalarm was je toch wel een beetje gewend van Scheveningen (waar je lieve husgenootje ook altijd dingen liet aanbranden ;) haha) groetjes aan Bibi en geniet van het lekkere weer, hier regent het!

Liefs Anouk

• 27 September 2010 - 18:24

Marlene:

Je maakt weer heel wat mee! Lees je verhalen graag. Af en toe ff kijken of kel al wat heeft geschreven. Nog veel plezier daar!!!
    En vooral voor a.s. zaterdag als het weer opnieuw begint
    xxx ons

• 27 September 2010 - 18:25

Marlene:

O ja trouwens Robin was net niet in de buurt met zijn pieper voor het brandalarm xxx

• 27 September 2010 - 18:46

Jordy En Mama:

hoi kelly,
    leuke foto's met die twee brandweermannen en je vriendinnen op het strand.

het is fijn dat het bij jullie lekker warm is maar bij ons is het vies weer.

de groetjes aan iedereen
    veel liefs xxx
    mam en Jordy

• 29 September 2010 - 14:18

Sab:

KEllaa!! hahah fantastisch ook dat je met de brandweer op de foto staat:D En heeel apart dat ze zaterdag weer opnieuw spelen..maar wel leuk;) WEer n party! Maar geen drank mee...dat zal tegen vallen vooR Hella:D hahaha Geniet ervan meis X

• 30 September 2010 - 07:37

Henkenneel:

hi kelly,,al iets gehoord van wielrennen de contador (dat hij doop heeft gebruikt??????is het vlakbij jullie of zo?????stonk zeker die aangebrande luchtjes?????nou meid hou je taai daar het valt natuurlijk helemaal niet mee het mooie weer komt er aan terrasjes strad ,,zielig hoor!!!!!LIEFS HENKENNEEL

• 01 Oktober 2010 - 14:07

Karin:

Heee Kel!
    Zo te zien vermaak je je prima in Aussie! T brandalarm is iig goed voor de lijn :D Geniet van t mooie weer! Xxx