90 days down …… 5 to go!
Door: Kelly
Blijf op de hoogte en volg Kelly
17 December 2010 | Australië, Melbourne
Zoals bijna iedereen denk wel weet loop ik stage bij het Grand Hyatt Melbourne op de financiele afdeling. Voor iedereen die dus nog niet wist dat ik een finance nerd ben.. hierbij :P Maar wat heeft dat dan weer met de Hotelschool te maken? Om het een klein beetje uit te leggen…. Bij ons op school studeer je dus daadwerkelijk ‘Hospitality’ met daarbij als minor vakken; Finance, Sales and Marketing, Human Resources, Operations en niet te vergeten informative en communicatie management. Aan het eind van de studie ga je dan ook een management stage lopen in 1 van deze richtingen. Ik in dit geval dus Finance :) Het is niet dat ik hier op school zo een held in was, maar een enigzins financiele achtergrond kan natuurlijk nooit kwaad. TIjdens mijn stage al ontzettend veel geleerd en gezien. Ik moet daarom ook echt zeggen dat het Grand Hyatt een ontzettend goed trainings programma aanbiedt. Ondertussen heb ik de kans gehad om mee te lopen met de General Cashier, Income auditor, Credit Manager, Finance executive, Accountant en Director of Finance. En heb ik 2,5 week de Credit Manager vervangen. Oftewel veel gezien, veel kansen en veel geleerd. Het was denk ondertussen ook wel is tijd om wat foto’s van het hotel op mijn website te plaatsen. Dus hierbij :)
Verder is Bibi weer terug uit Nederland! Echt superfijn want ik moet toch zeggen dat t stiekem toch wel heel stil was in huis… lekker aan mn stageverslag gezeten, maar dit is natuurlijk veel beter! Volgende week gaan we dan ook onze reis beginnen! Ik kan niet wachten! Wordt echt geweldig. We vliegen op 25 december van Melbourne naar Byron Bay om daar onze kerst op het strand met een cocktailtje door te brengen. We willen daar ook een surfles gaan nemen, wantja je kan natuurlijk niet in Australie geweest zijn .. zonder gesurft te hebben. Op 29 december gaan we naar Surfers Paradise een ontzettend grote stad aan de oostkust met hoge gebouwen en heel veel te beleven. Helaas blijven we daar niet al te lang, want voor Oud en Nieuw moeten we in Brisbane zijn! Op 2 januari dan door naar Noosa. In Noosa heb je de beroemde dierentuin van Steve Irwin (ja die krokodillen man) en je schijnt er ontzettend lekker te kunnen eten. Van Noosa gaan we naar Fraser Island waar we met jeeps zelf over het eiland gaan rijden. Om lekker twee nachtjes in een tentje op t strand te kamperen. Op 9 Januari naar de Whitsundays, 2 dagen en nachten zeilen op de Clipper…. Vervolgens Magnetic Island; cruisen in een barbie-auto. Dan wildwaterraften bij mission beach en op naar Cairns .. snorkelen in het Great Barrier Reef. Nouja een hele reis vol planning ieder geval.
Ook heb ik deze week voor de Solvation Army een kerst lunch geserveerd. Op het werk kreeg ik een mailtje dat Grand Hyatt ieder jaar een lunch serveert voor de minder bedeelden onder ons. We werkten met ongeveer 25 vrijwillers van het Grand … echt een top initiatief. Vooral zo met de kerstdagen voor de deur … sta je toch weer even stil bij alles …
Ik wil iedereen ook ontzettend fijne dagen met familie en vrienden toewensen en op naar een ontzettend goed 2011. Voor nu was dit t weer even…. Snel weer een verhaaltje .. alleen dan niet meer uit Melbourne… waarschijnlijk :)
Liefs Kelly
PS voor de foto's... Het hotel heeft twee ingangen... 1 op Russel street en 1 op Collins street.... de ingang op Russel street is naar de beldesk en de ingang op collins naar de receptie :) ... Even voor de duidelijkheid, qua de foto's :)
17 December 2010 - 10:31
Ash..:
Lieverd! Wat gaat de tijd toch ontzettend hard..
Je reis gaat bijna beginnen!
Terwijl je al op reis bent kan je na gaan ;)
Hier is het nu heel mooi wit! misschien dus een witte kerst ;)
Weer wat anders dan hoe jij het viert.. heerlijk op het strand!
Alvast heel erg veel plezier met jullie reis! De planning is vol maar ontzettend jaloers makend!
Geniet ervan! Liefsss!!! -
17 December 2010 - 15:51
Laura:
Haha en dan zeg jij dat ik veel mee maak, my lord wat een heeerlijke reis staat er nog op de planning voor jullie! Wat is de tijd snel gegaan he? Super mooie foto's van het Grand Hyatt zeg! Jouw oude kasteel hebben we hier uiteraard al meerdere malen bewonderd en de nachtwacht bestaat al een tijd niet meer, tegenwoordig heet het Miles. Gisteravond nog een drankje gedaan, zegt genoeg toch? ;-) Veel succes met je laatste stage week en heeeel veel plezier met jullie trip, want voor je het weet zitten we idd alweer samen aan de tequilla! Take care en ook jij GENIET! Liefs xx
ps. Kan jij je een voorstelling maken van al die sneeuw in NL? ;-) -
19 December 2010 - 08:55
Pa En Ma:
Ha meisie, wat gaat het allemaal snel zeg, nog minder als een week stage, dan de oostkust van australie, lekker met 30 gr. (niet aan ons denken -5 en 30 cm sneeuw) nog een heerlijke rondreis met de mooiste plekjes, en dan weer terug naar huis. leuk om het Grand Hyatt ook eens wat beter van binnen te bekijken. je bent nu aan het kerstmaal met je collega's, we skypen elkaar later liefs van thuis, pa, ma, Dave en Jordy. -
20 December 2010 - 10:04
Dave:
Haaa FINANCE NERD.. Bijna klaar met stage :D!
De foto's zien er echt heel mooi uit! Vet dat het
zo goed is gegaan en dat je klaar bent met je verslag.
Beter doe je een cursus op krokodillen springen en
een beetje worstelen ermee, jeweet! Krijg je
van mij voor kerst.. maak er wat leuke foto's van voor op
je waarbenjij.nu. Spreeekje snel weer @ SKYPE!
LATER PATER -
22 December 2010 - 11:21
Moknaap:
Heeey Kel!
Jeetje, wat ik heb al lang niks van me laten horen..ik schaam me dood!
Wat een verhalen allemaal joh! gaaf zeg & lekker warmmmmmm! Ik herken echt alles! M'n schoonzus is nu ook in Australie, dus als je de naam Karolien hoort, dan moet je maar vragen of ze mij kent :D
Nog veel plezier, Hele fijne kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar (in de zon ;) !!!!!!
Xxx liefs Mo -
23 December 2010 - 07:11
Henkenneel:
hi kelly ,,wil je even een fijne 3 weken wensen ,,geniet er maar van ,na zo,n zware stage ,,ook nog de beste wensen voor het nieuwe jaar ,voor jullie twee,,HEEL VEEL PLEZIER LIEFS HENKENNEEL