Great Ocean Road - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Kelly Kortekaas - WaarBenJij.nu Great Ocean Road - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Kelly Kortekaas - WaarBenJij.nu

Great Ocean Road

Door: Kelly

Blijf op de hoogte en volg Kelly

31 Oktober 2010 | Australië, Melbourne

Op zaterdagmorgen naar Travellers Autobarn om onze twee Toyota-tjes op te halen. Op met zeven meiden richting de Great Ocean Road! Na alle papieren ingevuld te hebben.. na 2,5 jaar weer links rijden. Na een aantal keer de ruitenwisser aangezet te hebben, in plaats van het knipperlicht (ja die zitten hier natuurlijk ook omgedraaid) weer helemaal gewend.

De Great Ocean Road begint vlak achter Geelong, op ongeveer een uurtje rijden van Melbourne. Natuurlijk al een paar weken de weersvoorspelling in de gaten gehouden…. en je raadt t al; alleen maar regen! Dat mocht uiteraard de pret niet bederven. Eerst naar de 12 Apostelen gereden aan het eind van de Great Ocean Road om vervolgens weer de weg terug te vervolgen (het zou immers zondag minder hard gaan regenen).

We hadden een hostel in Apolo Bay geboekt. Toen we daar aankwamen was het ongeveer 7 uur ’s avonds… kregen we natuurlijk weer de schrik van ons leven. Een hostel vol met bouwvakkers en vrachtwagen chauffeurs – konden we natuurlijk ook wel raden, aangezien het maar 25 dollar per nacht was, maargoed .. snel maar t dorpje in. Daar een hapje gegeten om vervolgens nog in de plaatselijke kroeg nog een drankje te doen.

Na een nachtje slecht slapen AKA vochtige kamer, dronken bouwvakkers in de woonkamer en een ontzettende loopneus…… weer in de auto.. op zoek naar Koala’s.. die konden we vinden in de buurt van de vuurtoren! Echt geweldig om deze beestjes te zien.. zo schattig .. je zou ze het liefst mee naar huis nemen (tot dat je de klauwen ziet)… maargoed! Van de vuurtoren richting het regenwoud op naar verschillende watervallen en weer terug naar Melbourne!

Het was een geweldig weekendje er even tussen uit! Vorige week trouwens nog naar een Duits October fest geweest. Echt zo grappig… In Nederland is dit naar mijn weten nog nooit gevierd (ligt nota bene naast Duitsland) en hier wordt het volop gevierd! Avondje garant voor halve liters bier, grote snitzels, slagermuziek en heel veel lol!

Bedankt voor al jullie lieve berichtjes en snel weer een update vanuit Melbourne!

Liefs Kelly

• 31 Oktober 2010 - 13:17

Pa En Ma:

nou nou jullie hebben nog meer regen als wij hier,het ziet er wel heel indrukwekkend uit zeg! ook lekker gegeten met de meiden? ik ben ook onder de indruk van het oktoberbier, ma van de koala en apfelstrudel lekker hoor!! veel liefs aan allemaal,ook aan Bianca dikke kus tot gauw, Pa en Ma

• 01 November 2010 - 07:50

Henkenneel:

wat een prachtige foto,s weer joh,,jullie zijn zo bij elkaar een mooi stel ook hoor,,je zit wel op de helft he kelly,,maak maar dat je nog genoeg meemaakt,,als je weer thuis bent,,heb je spijt,LIEFS ook voor bibi

• 01 November 2010 - 10:43

Anja Van Der Pasch.:

Kelly wat een geweldige trip is het weer geweest met al die meiden.
    Ik geniet vooral van de leuke verhalen die Bianca schrijft en natuurlijk de geweldige foto's.die er geplaatst worden op de site.
    Ga vooral door met genieten en tot donderdag.
    Zet de Moët Cahndon alvast maar koud.
    Groetjes Anja

• 01 November 2010 - 11:22

Dave:

Coala's gevonden zo te zien! Vet hoor! Oktober fest in australie?! Veel liefs en groetjes aan Bianca Kus! Dave

• 03 November 2010 - 12:44

Ash..:

Meid! Wat leuk om weer verhaaltje te lezen.. lekker weekendje weg:D Klinkt goed.. mooie foto's en die witte pakjes staan jullie beeldig;)! Ook nog een bierfest...kan voor jou niet beter toch;)! Puur genieten! Liefs

• 03 November 2010 - 16:05

Laura:

Haha wat een heerlijk verhaal weer! Lekker schraal geslapen dus! En die regen? Pff dat is niets met wat er hier gister gevallen is!;-) My lord, het lijkt hier wel een derdewereld land waar ik mij momenteel in begeef! Tropische storm Tomas is even langs geweest..

Ik ben alweer benieuwd naar je volgende update en geniet van alles! xx

• 09 November 2010 - 21:13

Bianca:

Hoi jullie twee (of meer) echt tegek wat jullie so alles zien en beleven. Groetjes ook aan Bibi. van uit Peine tot gauw